> עוגת שוקולד ובירה שחורה | Morcake

7 בנובמבר 2010

עוגת שוקולד ובירה שחורה

אוקיי, רק לי זה מרגיש כאילו כל שבוע אני אופה לכבוד יום הולדת של מישהו אחר? לא שאני מתלוננת, חלילה, סתם מציינת עובדה שלא מעניינת אף אחד חוץ ממני. אבל לבלוג קוראים מורקייק, ואני מור, אז זכותי!
בקיצור, הפעם אפיתי לכבוד חברה טובה מהצבא. העוגה יצאה ממש יפה (היי צניעות, אני לא פנויה היום. חזרי מחר בבקשה. תודה) וטעימה (אם מתעלמים מזה שהציפוי יצא קצת מלוח. אני די בטוחה שהוא לא היה אמור לצאת ככה, אבל היי - היו אנשים שאהבו את זה. טוב, "אנשים" זו הדרך שלי לומר "אני". אני אהבתי את הציפוי המלוח. שאר הנוכחים פחות...). האמת שיצא ממש מעולה בסוף - עם כל זה שהיא חגגה במקום הכי צפוף בתל אביב בערב הכי עמוס אי פעם (ותודה לכל הזמרים המזרחיים ופליטי "הישרדות" למיניהם שכיבדו אותנו בנוכחותם), איכשהו הצלחנו לחלץ את העוגה מחדר הקירור בו שמרו לנו אותה בזמן ובדיוק בחצות כלת יום ההולדת קיבלה את העוגה שלה, כולל נרות והכל (אני משערת שאפשר להבין שהיא חגגה בערב שלפני יום ההולדת שלה ולא ביום עצמו, נכון? בגלל זה כל העניין של חצות מרגש אותי. סתם, הערה שהיה חשוב לי לחלוק). ווהו!
בואו נדבר שניה על העוגה עצמה - הציפוי, כפי שציינתי, עשה צרות. אבל באמת שהאחריות על מה שקרה היא שלי, במאה אחוז. בפעם הבאה שארצה להפחית מכמות אבקת הסוכר בציפוי כלשהו, ללא ספק אחשוב פעמיים. אבל אם שמים את זה בצד, העוגה עצמה מצוינת ועשירה מאד, בניגוד מוחלט לקלות הכנתה.
אבל בסופו של דבר, מה שאני הכי גאה בו זה התבנית. קניתי תבנית חד פעמית נאה למדי לטובת אחסון העוגה שלי (אני עדיין בטראומה מיום ההולדת של חברה אחרת לפני שנתיים. בערב אחד איבדתי את התבנית בה הכנתי והבאתי את העוגה ואת המעיל איתו הגעתי. התבנית ככל הנראה נזרקה. והמעיל? נעלם כלא היה. כנראה מישהי אימצה אותו לעצמה. היה דצמבר. ההליכה לאוטו לא היתה כל כך נעימה. בכל אופן, מאז עברתי לתבניות חד פעמיות). אבל התבנית היתה מאד מאד גבוהה, והעוגה קצת פחות. אז לקחתי מספריים ובדרך נס הצלחתי - אני, הבחורה הכי פשוט מוכשרת בעולם - להשיג שני דברים: קודם כל, לא פצעתי את עצמי אפילו קצת. דבר שני, הפכתי את התבנית העגולה לכתר חגיגי. בערך. תכלס, אני חושבת שבראש שלי זה יצא יותר יפה מבמציאות. אבל מציאות זה לחלשים. אני מעדיפה את הגירסא שלי.


טוב, נראה לי שאפשר לעבור למתכון, אבל לפני זה - אני קוראת שוב ושוב את הפסקה הקודמת ופשוט מזועזעת מהחיבור הלא הגיוני בין סיפורים, התחביר המוזר ובאופן כללי הבלאגן שיש שם. מצד שני, אני לא מצליחה לגרום לעצמי למחוק אותה. אני עייפה. נראה לי שאני צריכה לישון קצת. מסתבר שקורס בתורת המשחקים עד שמונה בערב does not become me.


***
עוגת שוקולד ובירה שחורה
מקור המתכוןFood Gal. המתכון עצמו נמצא כאן.

כמות: תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ (10 אינץ' במקור), אז בעקרון 24-26 ס"מ זה סבבה.

מצרכים:
2 כוסות בירה שחורה
1 כוס אבקת קקאו
100 ג' חמאה
1/4 1 כוסות סוכר לבן
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
2 כוסות קמח לבן
1/4 1 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים

לציפוי פאדג' בירה שחורה
57 ג' שוקולד מריר מומס, בטמפרטורת החדר (כן, יכולתי לכתוב 60 ג' ולא להיות מעצבנת. אבל לא עשיתי את זה)
100 ג' חמאה רכה
1 כפית מלח
1/4 כוס בירה שחורה
2/3 כוס אבקת קקאו
1/2 2 כוסות אבקת סוכר (אני השתמשתי ב-100 ג', שזה קצת פחות משתי כוסות. אם אתם לא רוצים ציפוי מלוח, לכו על הכמות המקורית)

אופן ההכנה:
1. מערבבים על הכיריים בירה שחורה, קקאו וחמאה עד שהחמאה נמסה (לי זה לקח בערך עשר דקות).


2. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבבים עד שהם נמסים ולא נותרים גרגרי סוכר. מסירים מהאש ומקררים.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. בקערה גדולה מנפים קמח, סודה ומלח (גילוי נאות: רק לאחר שהתחלתי להכין את העוגה גיליתי שאין לי סודה, אז השתמשתי באבקת אפיה במקום. לא נראה לי שאמורים לעשות את זה, אבל לעוגה שלי לא היו תלונות).
5. בקערה קטנה טורפים את הביצים ולאחר מכן מוסיפים אותן לתערובת הקקאו שהתקררה בינתיים ומערבבים, עד שהתערובת אחידה.
6. מקפלים בעדינות את תערובת הקמח לתוך תערובת הקקאו. הבלילה תישאר מעט גושית וזה בסדר - אין לערבב יותר מדי, על מנת לא לפגוע במרקם העוגה.


7. מוזגים את הבלילה לתוך התבנית ואופים 35-40 דקות או עד שקיסם או סכין חד הננעץ בתוך העוגה יוצא נקי, כאשר במהלך האפיה יש לסובב את התבנית לטובת אפיה אחידה של העוגה. אני, אגב, אפיתי 45 דקות.
8. מעבירים את התבנית לרשת על מנת שתתקרר לגמרי. לאחר מכן משחררים את דפנות העוגה מהתבנית והופכים אותה על הרשת (השלב הזה לא מרגיש לי חובה, למען האמת. חוץ מהעניין הזה של לתת לעוגה להתקרר, מן הסתם).
9. להכנת הציפוי: מכניסים למעבד המזון את כל החומרים - שוקולד, חמאה, מלח, בירה, קקאו ואבקת סוכר. מפעילים את מעבד המזון בפולסים קצרים עד לקבלת ציפוי מבריק וחלק.



10. מורחים את הציפוי בעזרת מרית בשכבה אחידה (אני העדפתי לזלף אותו).
11. נותנים לציפוי להתייצב ומגישים, מומלץ עם כדור גלידת וניל.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • בפעם המאתיים - אל תגעו בכמות אבקת הסוכר בציפוי. מניסיון. אלא אם כן אתם מכינים את העוגה בשבילי, ואז אתם יכולים לשחק עם הכמויות. ציפוי שוקולד מלוח זה טעים. בעיניי, כמובן.
  • לצערי הרב הציפוי לא הספיק לי לקישוט כל העוגה (מה? מי בכלל אמר שטעמתי ממנו שוב ושוב במהלך ההכנה?), אז המסתי 40 ג' שוקולד מריר (סתם כי זה מה שנשאר לי אחרי שלקחתי 60 ג' לציפוי), שפכתי אותו באמצע העוגה ופיזרתי מלמעלה סוכריות צבעוניות. זה דווקא יצא נחמד, כך העוגה נראתה קצת יותר יום-הולדתית. אם כי ברור שהייתי מעדיפה שהציפוי יספיק לי לכל העוגה. אגב, היה ממש ממש קשה (טוב, בלתי אפשרי) לחתוך את השוקולד המומס לאחר שהוא התקשה.
  • אגב, בטעם הסופי לא ממש מרגישים את הבירה השחורה (איזה טעם, בעצם, יש לבירה שחורה? אולי כדאי שאטעם מתישהו, סתם כדי לדעת...). כפי שציינתי בהתחלה, מתקבלת עוגה עשירה, כהה ולחה (זה דבר טוב, אפילו שזה נשמע רע), מוצלחת מאד לדעתי האישית.

היה צפוף וחשוך. איכות התמונות בהתאם... (החלק המביך באמת הוא
שעשרים התמונות שצילמתי בבית, לפני שיצאתי לאירוע, הן אפילו יותר גרועות)

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

האם הבולט הראשון בסעיף הערות/תוספות/שדרוגים רומז שהיית מעוניינת שיכינו לך את העוגה? :)

Mor אמר/ה...

אני לא רומזת, גוד, אני אומרת בפה מלא - הכיני לי את העוגה! או לפחות הזמיני אותי לביתך כדי שאני אכין לך עוגה ;-)

אנונימי אמר/ה...

מעניין אם יש דרך לדעת את התימחור של עוגה כזאת.

אנונימי אמר/ה...

טוב, עכשיו כשאמרת שתכיני עוגה, אני חייבת להזמין אותך... אבל... לי גם זכורה איזה הזמנת סביח שלא מומשה לאחרונה... :)

Mor אמר/ה...

פולניה!!
את זה את כבר צריכה לסגור מול אבא שלי. לשמחתך דיברתי איתו עכשיו והוא מבטיח שיהיה סביח בקרוב.

roy אמר/ה...

כיף לקרוא אותך וגם לגלות אותך מחדש...
מליוני אהבות
רועי

הוסף רשומת תגובה