> בראוניז במילוי S'mores | Morcake

2 באוקטובר 2010

בראוניז במילוי S'mores

ה-s'more הוא חטיף אמריקאי המורכב משני graham crackers (קרקרים שמעולם לא טעמתי ולמיטב ידיעתי אין בארץ, אבל מאד פופולריים בכל בלוגי האפיה האמריקאיים בהם נתקלתי) וביניהם מרשמלו צלוי ושוקולד. לפי ויקיפדיה, המילה s'more היא ככל הנראה קיצור של some more. מאד הגיוני, בכל זאת - קרקרים, מרשמלו ושוקולד. גם אני רוצה עוד ועוד!
בסוכות גם המשפחה שלי, כמו עם ישראל כולו, יצאה לחיק הטבע. לאחר שהתבקשתי במפורש לא להכין כלום לפיקניק שערכנו, החלטתי להכין בראוניז (הבנת הנשמע שלי לא מדהימה, מסתבר). למען האמת, קודם כל החלטתי להכין משהו שלא דורש חמאה אלא שמן, מהסיבה הפשוטה שלא היתה לי חמאה בבית. אחר כך החלטתי ללכת על בראוניז, כי עם בראוניז באמת שאי אפשר לפספס.
אז מצאתי באיזה פורום מתכון די פשוט, אבל הוא הרגיש לי פשוט מדי. ואז נזכרתי בשקית המרשמלו שיש לי בבית. מיד לאחר מכן נזכרתי גם במתכון שראיתי פעם לבראוניז במילוי s'mores. מפה לשם, ולאחר שחתכתי לעצמי את האצבע (היי, מסתבר שהסכין שקנינו לאבא שלי ליום ההולדת באמת חותך טוב), הכנתי את הגירסא המקומית (פתי בר במקום graham crackers) לבראוניז האלה, שלדעתי היו ממש מוצלחים. אני חושבת שהמשפחה שלי לא נפלה מהם דווקא (אולי זה קשור לזה ששולחן המתוקים כלל עוד שתי עוגות שוקולדיות, אז המבחר בלבל אותם). אמא שלי, למשל, טענה שהיא לא אהבה את המרשמלו בפנים. אבל מה היא וכולם מבינים. אני חושבת שהבראוניז האלה להיט.
סתם אמא, את מבינה המון.


***
בראוניז במילוי S'mores
מקור המתכון: הבראוניז עצמם מפורום המתכונים של אתר בשם "כיפה", הרעיון למילוי ה-S'mores מ-Picky Palate

כמות: תבנית די קטנה... שכחתי למדוד אבל אעשה את זה מתישהו ואעדכן. בסוף יצאו לי ארבעים בראוניז, בגדלים משתנים, אבל בכל מקרה כולם היו די קטנים. קטנים ברמה שהצלחתי להכניס אותם למנז'טים שיכולים לשמש לכדורי שוקולד.

מצרכים:
1 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה ובקצת פחות)
2 כוסות סוכר (גם כאן, קצת פחות)
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס קקאו
1/4 1 כוסות קמח לבן
1 כוס אגוזים קצוצים גס (לא רק שלא הוספתי, אפילו לא שמתי לב שזה היה במתכון המקורי. לא מתחברת לאגוזים בבראוניז, באופן כללי)
9 יחידות פתי בר (הביסקוויטים בהם השתמשתי הם די גדולים, יכול להיות שצריך יותר אם משתמשים בקטנים)
100 ג' שוקולד מריר
15 יחידות מרשמלו

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים, לפי הסדר. עדיף במיקסר, אבל אפשר גם ביד (אני השתמשתי במטרפה ידנית וזה היה בסדר גמור).
3. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה בערך חצי מהבלילה.
4. מסדרים מעל הבלילה את הפתי בר, במטרה לכסות כמה שיותר מהתבנית.


5. מסדרים מעל הביסקווטים את השוקולד, שבור לריבועים. מעל השוקולד, או בין הריבועים (יש לי הערה לגבי זה בהמשך), מסדרים את המרשמלו.



6. יוצקים מלמעלה את שאר המלית.


7. אופים 25-30 דקות. אני אפיתי חצי שעה בדיוק.

זה לא נראה הכי טוב ככה, אני יודעת, אבל אני מתה על איך שהמרשמלו התנפח באפיה

8. מוציאים מהתנור, מקררים לגמרי, שולפים מהתבנית בעזרת נייר האפיה וחותכים לריבועים.

ממש לא חיכיתי שהבראוניז יתקררו לפני שחתכתי (ניסיתי, אבל הם סירבו לשתף פעולה
ואני הייתי בלחץ זמן), אבל בסופו של דבר הצלחתי איכשהו לחתוך אותם

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • יש לי מלא מה לומר הפעם. דבר ראשון, המתכון עצמו של הבראוניז סבבה לגמרי אבל לא יוצא דופן או משהו כזה. אפשר בהחלט להחליף בכל מתכון מוצלח אחר. אגב, נראה לי שמשהו לא טוב עובר על התנור שלי, אז לאחרונה הוא לא תמיד אופה דברים עד הסוף. מה שיפה בבראוניז שאף אחד לא צריך לדעת שהיתה בעיה באפיה - פשוט טוענים שאלה פאדג' בראוניז. בואו נגיד שבאמצע התבנית שלי היו כמה חתיכות שהיו מאד מאד פאדג'יות. "חתיכות"... שוקולד נוזלי. אבל למי אכפת, זה היה טעים.
  • לגבי מילוי ה-s'mores - כפי שכתבתי, לי הספיקו תשעה ביסקויטים (אחד מהם שבור לחתיכות כדי "לסתום חורים") כדי למלא את התבנית, פחות או יותר. בהתאם לתבנית ולגודל הביסקוויטים, ייתכן שתזדקקו לכמות שונה. ומה עם השוקולד והמרשמלו? בעקרון, אמורות להיות שלוש שכבות ב-s'mores: ביסקוויטים (או קרקרים, במקור), שוקולד ומרשמלו. אצלי היו שתי שכבות: ביסקוויטים ושוקולד-מרשמלו. התעצלתי לפתוח עוד חבילת שוקולד, אז ה-100 ג' שלי ממש לא מילאו את כל התבנית. כפי שאפשר לראות בתמונות, סידרתי לסירוגין מעל הביסקוויטים את השוקולד והמרשמלו. אפשר (ואולי אפילו רצוי), להשתמש ב-200 ג' שוקולד מריר ו-30 יחידות מרשמלו (שוב, לפי הכמויות שאני ציינתי במתכון. הכמות האמיתית תלויה בגודל התבנית בה משתמשים) על מנת לקבל שתי שכבות שונות (בנוסף לביסקוויטים, זאת אומרת).
  • לאחר האפיה, חלק מהמרשמלו בלט מתוך הבראוניז. זה אמנם לא מה שרציתי שיקרה, אבל באמת שכבר קרו לי דברים יותר גרועים בחיים. סיפרתי לכם כבר שחתכתי את עצמי?
  • אפרופו הניסיון שלי להכין בראוניז במילוי אצבע - חשוב לתת לבראוניז להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותם. אלא אם כן אתם מחליטים להכין בראוניז שעה לפני שאתם יוצאים לפיקניק. ואתם גם רוצים לחתוך אותם כדי לצלם יפה לפני שאתם יוצאים מהבית (נחשו מה, התמונות לא יצאו מי יודע מה בכל מקרה). יודעים מה יקרה במצב כזה? לא תצליחו לחתוך. כל המרשמלו יידבק לכם לסכין כמו גומי. וגם השוקולד מתוך הבראוניז יעשה את אותו הדבר. וכשתעברו על הסכין עם האצבע, כביכול כדי לנקות אותו אבל בעצם כדי לטעום, אתם תחתכו את עצמכם. זאת אומרת, נראה לי שזה יכול, באופן תיאורטי, לקרות. לא שזה קרה לי. אהמ. awkward moment. בואו נמשיך.
זה מה שקרה למרשמלו כשניסיתי לחתוך אותו סמוך מדי לזמן ההוצאה מהתנור

ומי שסבל מכל זה היה הסכין המסכן
  • אוי לא, אין לאן להמשיך, נראה לי שסיימתי. ובדיעבד לא היה לי כל כך הרבה מה לומר. טוב. טעות טועים טעינו.
  • אני טסה לחו"ל לכמה ימים (תקופת המבחנים הסתיימה, אושר גדול!), אבל אחזור עוד כמה ימים. אל תתגעגעו יותר מדי (אבל תתגעגעו קצת, טוב? זה עושה לי טוב לאגו).
  • רגע, נזכרתי בעוד משהו! אחרי הפיקניק נשארו כמה חתיכות בודדות שהוכנסו למקרר. גם יומיים-שלושה לאחר מכן, הבראוניז עדיין היו מעולים. משהו שם למעלה התקשה (אולי ריבועי השוקולד? לא בטוחה) והיה טעים-טעים ישירות מהמקרר. בדיעבד, יש מצב שאפילו הייתי ממליצה מראש להכניס את הכל למקרר ולהגיש קר. אוי טעים, בא לי שוב.
  • אה, ופתי בר בתוך בלילת בראוניז? אחד הדברים הטובים שעשיתי בחיי (אומר משהו על רשימת ההישגים שלי עד כה, מה?). הרי שנים אני טוענת ששוקולד וביסקוויט זה שילוב גאוני ושכמה מהממתקים הטעימים ביותר מבוססים על הזיווג הזה בדיוק (שוקולד-ביסקוויט של עלית וקליק ביסקוויט, אני מתכוונת אליכם), אז איך לא חשבתי על זה קודם?


9 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

תסלחי לי, אבל זה נראה נורא ואיום. כמו בראוניז שמישהו הקיא עליהם.
לעולם לא אבין את הנטיה ההזויה אחרי מתכונים אמריקאים מתפוצצים מסוכר מעובד, משומנים מוקשים ומחומרי טעם מלאכותיים.
ואני אוהבת מתוקים. מאוד. אבל יש גבול.

Mor אמר/ה...

כמה פרגון, ממש מחמם את הלב...
בכל אופן, כנראה שלא סתם אומרים את מה שאומרים על טעם וריח. אני יכולה רק לומר לך שלדעתי האישית הבראוניז היו מוצלחים מאד. 

אנונימי אמר/ה...

מה?!
טוב, אני קוראת זמן מה בבלוג הנפלא הזה, ואחרי ההודעה שמעלי- מוצאת לנכון להגיב סוף סוף... :)
זה נראה נהדר!!!
בכלל, עוגת השוקולד עצמה נראית נהדר, שחורה ורכה, ממש מזמין ביס (או ביסים P:)
נראה לי גאוני להכניס ביסקוויטים בפנים.
יש לי ספר אפיה אמריקאי, שהכנתי ממנו עוגה שנקראת "מיסיסיפי מאד בר" שזה גם בסיס של עוגת שוקולד (שהבסיס במתכון היה מזעזע)ומעל כל זה מפזרים מרשמלו, אגוזים ושוקולד, ומכניסים לאפיה.
זה נראה בלאגן שוקולדי וטעים מעל (הגדרה יותר מדוייקת ממז שכתבו כאן מעלי), אך העוגה עצמה לא יצאה מוצלחת... אנסה להכין את זאת.

בישול בזול אמר/ה...

אני כל הזמן שוכחת להגיד לך. הכנתי את זה לפני כמה שבועות וזה היה מעולה! ממש! מהקנייה הבאה חזרנו עם קופסא של 1.75 ק"ג פתי בר כדי שנוכל להכין שוב בקרוב :)
עשיתי 2 שינויים - קודם כל השתמשתי במתכון הבראוניז הרגיל שלי, כי אמרת שאנחנו יכולים לקחת כל מתכון. דבר שני, אחרי שתיארת שהמרשמלו מתנפחים, חשבתי שאולי יהיה טוב לתת להם להתנפח קצת לבד בתנור, לפני שמוסיפים את השכבה העליונה של הבראוניז, אז למעוך אותן קצת לשכבה יותר אחידה ואז להוסיף את הבראוניז מעל. זה לא ממש עבד, כי המרשמלו אמנם התנפח אבל גם קצת התייבש והיה קשה למרוח את זה. והם גם המשיכו לתפוח אחרי שהוספתי את שכבת הבראוני, אז בתכלס, זה לא ממש הועיל לכלום. אני רוצה לנסות שוב והפעם לתת להם עוד קצת זמן לבד להתנפח ולהינמס לפני שאני מוסיפה את השכבה העליונה. בטוחני שאכין את זה שוב אז יהיו לי עוד הזדמנויות להתנתסות בעניין :)
כה לחי!

Mor אמר/ה...

אוי בישול, איזה כיף שהכנת ואהבת! אבל אני כועסת עלייך מאד, כי עכשיו נאלצתי לקרוא את כל מה שכתבתי ולעבור על כל התמונות. זה סתם גרם לי לרצות להכין את הבראוניז האלה שוב ולאכול את כולם. לבדי. כי משום מה הסובבים אותי לא ידעו להעריך את הגאונות שבהם. מזל שאת מבינה אותי.
אם את מכינה שוב ויש תגליות מעניינות/התפתחויות מרגשות/סיפור אהבה טרגי ונוגע לב בין המרשמלו לפתי בר, אני סומכת עלייך שתעדכני, כן?

אנונימי אמר/ה...

שלום רב
קודם תודה רעיון גאוני תוספת הביסקויט
שנית האם הקמח הוא קמח רגיל לא תופח??

Mor אמר/ה...

היי!
הקמח במתכון הוא קמח רגיל. אני משתדלת לכתוב במפורש אם אני משתמשת בתופח, כך שאם לא כתוב אחרת - כנראה התכוונתי לרגיל :-)
קראתי קצת באינטרנט במיוחד בשבילך וגיליתי כי שימוש בקמח רגיל בדרך כלל יניב בראוניז פאדג'יים (ובינינו, פאדג'י זה תמיד יותר טוב), לעומת בראוניז עוגתיים יותר שיתקבלו משימוש בקמח תופח, או תוספת של חומרי התפחה - נניח אבקת אפיה - לקמח רגיל.
בשורה התחתונה, אם בראוניז עוגתיים עושים לך את זה, אני משערת שאפשר להשתמש בקמח תופח. בהצלחה!!

אנונימי אמר/ה...

ואווו אני מתה על מרשמלו ובראוניז!
ביחד זה נראה כמו שילוב מנצח!

ובלי קשר.. כתיבה משעשעת ונעימה :)

keskim אמר/ה...

ואו איזה רעיון מגניב!
נראה טעים ומשמין במיוחד:)
יאמיי

הוסף רשומת תגובה