> גליליות במילוי שוקולד | Morcake

23 בספטמבר 2010

גליליות במילוי שוקולד

לפני שבוע נפגשתי עם חברים שפעם עבדתי איתם. היתרון הגדול של להיות מארגנת האירוע היה שיכולתי לקבוע את הפגישה לתאריך שמתאים לי בלי שאצטרך להתגמש (או במילים אחרות, יום אחרי מבחן), מה שהשאיר לי מלא זמן להכנת הקינוחים. אה כן, גם מיניתי את עצמי להיות אחראית על הקינוח. אבל שלא תהיינה אי הבנות, לא הכל ורוד - נוצר מצב שארגנו ערב חלבי, כלומר גבינות, סלטים ופשטידות. אז ארוחת הערב שלי היתה לחם. טוב, על מי אני עובדת - זה לא מאד רחוק ממה שאני בדרך כלל אוכלת בערב גם כשאני בבית.
בקיצור, הכנתי שלושה דברים לאירוע: מקרון קפה במילוי גנאש שוקולד לבן (העוגיות יצאו מאד טעימות, אך מבחינה ויזואלית ממש לא נראו כמו שמקרונס אמורים, אז אני לא אעלה אותן, בתקווה שפעם אכין גירסא יותר מוצלחת ואז אעלה אותה), פרפה מנגו-תפוזים (קינוח מאד מאד מתוק שעבר עליו ערב לא קל בכלל.. אפרט לגביו בפעם אחרת) והמוצלח מביניהם, הכוכב של הערב, יותר נכון כוכבות: גליליות (קנויות, קנויות) במילוי שוקולד. טעים בטירוף, קל לאללה.


***
גליליות במילוי שוקולד

כמות: בעקרון עשרים גליליות. בקופסא שלי היו כמה שבורות, אז מילאתי שבע עשרה גליליות, עוד אחת חצי מתפוררת ונשאר לי מספיק מילוי לחמישה מנז'טים קטנים.

מצרכים:
20 גליליות ריקות (בעקרון, פשוט קופסא אחת. הגליליות שלי נקנו במיסטר קייק, אני מתארת לעצמי שאפשר להשיג אותן בכל החנויות בסגנון הזה)
200 ג' שוקולד מריר קצוץ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי
100 ג' שוקולד מריר קצוץ
סוכריות צבעוניות/פצפוצי שוקולד/שבבי קוקוס/אגוזים קצוצים - הכל הולך


אופן ההכנה:
1. להכנת המלית: מבשלים שמנת בסיר ומביאים לסף רתיחה.
2. יוצקים את השמנת על השוקולד (בקערה אחרת, מן הסתם), ממתינים 2-3 דקות ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מצננים ומקררים כשש שעות במקרר (אני השארתי את התערובת כל הלילה).
4. מקציפים את המלית במיקסר לקבלת מרקם קרמי (כדאי להוציא את התערובת מהמקרר קצת לפני שרוצים להקציף).
5. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הגליליות.



6. ממיסים שוקולד בסיר או במיקרוגל ומצננים קצת.
7. טובלים את השליש התחתון של כל גליליות בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפיה לצינון והתייצבות (אם רוצים, מצפים קודם בסוכריות או משהו בסגנון). שומרים במקרר.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • מילוי הגליליות: בהתחלתי העמדתי גלילית על תבנית מרופדת בנייר אפיה וזילפתי קרם לתוכה. זה לא כל כך זרם לי, אז החלפתי טקטיקה: השכבתי כל גלילית על התבנית, דחפתי את פיית הזילוף פנימה וזילפתי עד שהקרם יצא מהצד. אז סובבתי אותה ועשיתי את אותו הדבר מהצד השני. זה דווקא היה נחמד מאד.
כך התחלתי...

וכך המשכתי
  • ונעבור לציפוי: נשאר לי קצת גנאש שוקולד לבן וקלואה מהמקרונים, אז השתמשתי בו לציפוי הגליליות, במקום השוקולד המריר. לא באמת חשוב, אבל לא יכולתי להסתיר.. לא רציתי שזה יעמוד בינינו.
  • למען האמת תכננתי לטבול את שני הצדדים של הגלילית בשוקולד, אבל ויתרתי משתי סיבות: האחת היא שלא היה לי מספיק שוקולד לבן והתעצלתי להמיס עוד שוקולד (למרות העובדה שמדובר באחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות). הסיבה השניה היא שזה פשוט כל כך התיש אותי, כל עניין הציפוי של הגליליות.
  • אפרופו הציפוי: קודם כל, העברתי את השוקולד הלבן לתוך כוס של שוט, כי היא היתה די עמוקה והקוטר שלה קצת יותר גדול מזה של הגליליות. אז פשוט טבלתי כל גלילית בתוך הכוס. אבל אחרי כמה זמן, השוקולד של הציפוי התחיל קצת להתקשות ומצד שני השוקולד בתוך הגליליות התרכך. אז הכנסתי את הגליליות למקרר ואת השוקולד הלבן חיממתי עשר שניות במיקרוגל. עקב חוסר הסבלנות שלי, הקרם בתוך הגליליות לא התקשה מספיק במקרר והשוקולד הלבן אמנם חזר להיות נוזלי אחרי המיקרו אבל עדיין היה חם - זה ממש לא עזר לציפוי, בשלב מסוים חלק מהגליליות נהיו קצת משוישות - החום מבפנים התערבב עם הלבן מבחוץ. אבל למי אכפת, בכל מקרה מעל הציפוי הוספתי סוכריות וכאלה.
  • כן, בואו נדבר על הסוכריות: השתמשתי בסוכריות צבעוניות מכמה סוגים, פצפוצי שוקולד וקרמל- וחמאת בוטנים-צ'יפס (נכון, אני דוחפת את הצ'יפס האלה לאן שרק אפשר). ניסיתי לגלגל את הגליליות המצופות בתוך כל אחד מהדברים האלה, ועם חלקם ממש נלחמתי. את הצ'יפס והסוכריות הגדולות יותר פשוט הדבקתי (אחד-אחד ואחת-אחת) לגליליות. ההמלצה שלי היא ללכת על פצפוצי שוקולד או הסוכריות הצבעוניות הקלאסיות - כמה שיותר קטן, יותר טוב ונוח לגלגול.
  • כפי שציינתי למעלה, נשאר לי קצת מילוי והגליליות נגמרו, אז זילפתי את המלית שנותרה לתוך מנז'טים קטנים. קישטתי בפירורי גליליות וקישוטי שוקולד. דווקא יצא נחמד.
  • תכלס? אמנם לא מדובר פה באיזו יצירת מופת, בכל זאת - הגליליות קנויות והכל, אבל הקינוח הזה ממש ממש טעים, מאד יפה (זה פלצני לומר שיש בו משהו אלגנטי? כן.. אז בואו נעמיד פנים שלא אמרתי את זה), קל מאד להכנה והאמת שאפילו די כיפי. אני לא יודעת מה התוקף שיש לגליליות האלה, אבל נראה לי ששווה להחזיק קופסא כזו במטבח.

כן, תמונה מביכה, אני יודעת. ובכל זאת היא פה איתנו, אז קבלו אותה באהבה

וכך הגליליות נראו מאחורה. או מלמטה. מהצד השני, נו!

אוקיי, אני מודה. השאריות היו הרבה יותר יפות בעיניי מהגליליות עצמן

וכך הגשתי את הכל בסוף. על צלחת חד-פעמית. אולי השימוש במילה "אלגנטי" באמת היה קצת פזיז מצדי

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מנה מדהימה!!
מורץ תעשי לי גליליות!!!

אנונימי אמר/ה...

נראה ממש מעולההההההה... חייבת להכין כזה

הוסף רשומת תגובה