> עוגיות (מ)חמאה עם נשיקות של הרשי | Morcake

14 ביוני 2010

עוגיות (מ)חמאה עם נשיקות של הרשי

לא ברור לי איך זה קרה, אבל יש לי מלא Hershey's Kisses בבית - שלושה סוגים שונים!! הם פה כבר חודשים ועדיין לא נגמרו. מחדל חמור. אז לכבוד ארוחת צהריים משפחתית בשבת האחרונה (ממנה נעדרה רק מישהי אחת, ותודה למבחנים המטופשים שמרחיקים אותי מהאחיינים שלי) ובהמשך לבקשתה של אמי (אם היא כבר מבקשת קינוח, אני עוזבת הכל ורצה למטבח), חיפשתי מתכון בעל שני מאפיינים עיקריים: הראשון הוא שאפשר יהיה לשלב בו את הקיסז. השני - שיהיה קל ומהיר, כי בכל זאת - היתה לי פחות משעה לפני שהתחיל צרפת-אורוגוואי (בסוף היה משעמם, תודה ששאלתם. מי חשב שבסוף אפשר יהיה לסמוך רק על הגרמנים שיבקיעו שערים?).
כבר נתקלתי בעבר במספר עוגיות עם נשיקות של הרשי. ממש לא מזמן חברה שלחה לי תמונה של עוגיות שהכינה בשם peanut blossoms. למען האמת, אני לא מכירה את הסוג הזה של עוגיות (אבל מסתבר שגוגל דווקא מכיר אותן ממש טוב). אם הבנתי נכון, מדובר בעוגיות חמאת בוטנים, מצופות סוכר, שכמובן - נועצים בהן קיסז. אותה חברה הבטיחה לתת לי את המתכון, אני ממתינה בסבלנות בינתיים ומוכנה להסתפק גם בעוגיה אחת לדוגמא ;-)
בכל אופן - הפעם התעצלתי לנבור בעשרות אתרי אינטרנט בחיפושיי אחר מתכון ושוב - היה גם את עניין קוצר הזמן. חוץ מזה, רציתי להכין עוגיה פשוטה יחסית, כי אין ספק שלכל קיס יש גודל ונוכחות, ולא רציתי שלעוגיה יהיה טעם דומיננטי מדי שיאפיל על השוקולד. בקיצור (אם אפשר לקרוא לחפירות האינסופיות שלי "קיצור"), פניתי לעוגיות הבוהן של קרין גורן, התעלמתי מהמילוי המופיע במתכון ו... את התוצאה הסופית אתם יכולים לראות בעצמכם.
בשורה התחתונה: עוגיות יפות ומרשימות מאד, טעימות (בהנחה שאין לכם שום דבר נגד אזני המן, כי העוגיות מאד דומות להן בטעם) וממש קלות להכנה.
אז יאללה, לכו להכין.. ושיהיה מונדיאל שמח!


***
עוגיות חמאה עם Hershey's Kisses
מקור המתכון"סודות מתוקים" של קרין גורן. הכמויות במתכון המצורף בלינק קצת יותר גדולות מאלו המצויות בספר והמתכון אמור להניב כ-70-80 עוגיות.

כמות: לפי המתכון בספר אמורות לצאת 50-60 עוגיות. אני הייתי בטוחה שאני עושה אותן ממש קטנות, עוגיות ביס, אבל בסוף זה לא ממש היה נכון ויצאו לי רק 30. לא הכנתי את העוגיות האלה מזמן ושכחתי שהן מתפשטות קצת בתנור (חשבתי שלא..).

מצרכים:
2 כוסות (300 ג') קמח לבן
2/3 כוס (80 ג') אבקת סוכר
150 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות (אני חייבת להתוודות, השתמשתי במחמאה, פשוט כי לא היתה לי מספיק חמאה. מצטערת, אני יודעת שעוגיות חמאה עם מחמאה זה סוג של שקר לבן, זה לא יקרה שוב!)
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
30 Hershey's Kisses (או כמספר העוגיות שלכם)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
3. מוסיפים שמן ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד (או אפילו קצת פחות. גם כמה חתיכות בצק גדולות זה בסדר, פשוט מאחדים אותן ביד).


4. מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3 ס"מ (או כל גודל שנראה לכם טוב) ומניחים באופן די מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. 


5. ונעבור לשלב שלוקח הכי הרבה זמן - מקלפים את עטיפות הנייר מההרשיז. כך זה נראה בסוף:


6. נועצים שוקולד אחד בתוך כל עוגיה (זה פוחס קצת את העוגיה, וזה יופי שזה עושה את זה, אל חשש).


7. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). אני אפיתי את התבנית שהכילה עשרים וחמש עוגיות במשך 19 דקות, ואת התבנית שהיו בה רק חמש עוגיות במשך 17 דקות.
8. מצננים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת. לבסוף מעבירים לבטן.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל - אם אין לכם קיסז בבית, אפשר ורצוי להכין את העוגיות האלה כפי שהן תוכננו במקור - עושים חור בתוך כל עוגיה בעזרת האגודל וממלאים לאחר האפיה בשוקולד מומס/נוטלה/חלבה/ריבה/כל ממרח אחר.
  • לגבי הקיסז- לא שזה לא היה טעים או משהו, אבל האפיה קצת הקשתה את השוקולד. יכול להיות שכדאי לעשות חור בתוך כל עוגיה (כמו שעושים במקור) ורק לקראת סוף האפיה לדחוף פנימה את הקיסז, או אפילו כשהעוגיות כבר מחוץ לתנור.
  • בפעם האחרונה שהכנתי את העוגיות האלה, המתכון היה קצת שונה - אני לא ממש זוכרת אותו וגם לא מצליחה למצוא אותו ברשת, אבל אני זוכרת שהיו בו שקדים קצוצים או טחונים. אולי זה בגלל שעברו כמה שנים מאז, אבל אני זוכרת שהעוגיות ההן היו אפילו יותר מוצלחות מבחינת הטעם... הממ אני אנסה לחפש שוב את המתכון, אבל בכל מקרה כדאי לשקול להוסיף שקדים לעוגיות.


1 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

תודה על האזכור. אני מאוד מתרגשת! (אז מה אם ביקשתי, למה את קטנונית?)
ואלה הן באמת עוגיות מאוד מאוד טובות עם טוויסט מעניין.

הוסף רשומת תגובה