> טראפלס בצק עוגיות שוקולד | Morcake

16 במאי 2010

טראפלס בצק עוגיות שוקולד

הטראפלס שהכנתי מבצק של עוגיות שוקולד צ'יפס לפני חודשיים היו מעולים. מאז כל הזמן היו לי בראש עוגיות השוקולד האלה, שהגירסא האפויה שלהן טובה מאד, אבל הכי כיף לטעום אותן כשהן עדיין בקערה של המיקסר, אפילו לא מודעות לכך שהעתיד צופן להן שהות בתנור. אז הכנתי את הבצק (המתכון מאד דומה למתכון של השוקולד צ'יפס, אגב. מאד), התעלמתי מהביצים המופיעות במתכון וראו זה פלא - טראפלס בצק עוגיות שוקולד!
לא רציתי לצפות את הטראפלס האלה בשוקולד, כי זה הרגיש לי שוקולדי מדי. אבל לא היה לי שום דבר בבית פרט לשוקולד מריר ושוקולד לבן, וגם ממנו היתה לי רק חבילה אחת. אז בתור פשרה שברתי את השוקולד הלבן לתוך הבצק ובכל זאת ציפיתי בשוקולד מריר. לתוצאה הסופית היה קצת טעם של כדורי שוקולד, אבל קשה לומר שזה חסרון, לא?
בקיצור - מומלץ בחום, אבל נסו גם את גירסת השוקולד צ'יפס. לא יודעת מה אתכם, אני כבר מחפשת מתכון חדש להכין. כרגע אני זוממת על עוגיות החמאה-שקדים המצוינות שאחותי הכינה לפני כמה ימים.
אה, ושיהיה חג שבועות שמח (אם כי אני לא מבינה למה צריך לחגוג את קיומה של - ויי זמיר - הגבינה. כמה מטופש.. ברשותכם, אני בוחרת להתעלם מהחג הזה השנה)!


***
טראפלס בצק עוגיות שוקולד
מקור המתכוןLove and Olive Oil ועל השולחן

כמות: 45 כדורים. מוזר, כי כשהכנתי את הטראפלס שוקולד צ'יפס יצאו לי יותר כדורים וכמות החומר היתה פחות או יותר זהה. אה, וגם לא נראה לי שהטראפלס היו יותר גדולים הפעם. אני תולה את האשמה בשוקולד צ'יפס עצמם, שכנראה תפסו יותר מקום בתוך כל כדור, לכן יצאו יותר טראפלס. כמות השוקולד הלבן שהכנסתי לבצק הפעם היתה קטנה יותר וככל הנראה תפסה פחות נפח. oh well..

מצרכים:
1/4 2 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי בכוס ורבע קמח תופח וכוס קמח רגיל, סתם כי היה לי תופח פתוח והתעצלתי לפתוח את השני. מה יצא בסוף? נגמר לי התופח ולא הצלחתי להתחמק מפתיחת השקית השניה. כל הכבוד לי)
1/3 כוס קקאו
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
200 ג' חמאה/מחמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום (השתמשתי בדמררה)
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חלב
100 ג' שוקולד לבן, שבור לחתיכות די קטנות

לציפוי
200 ג' שוקולד מריר
1-2 כפות נוטלה
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. מנפים בקערה את הקמח, הקקאו, המלח והסודה (אמנם חשוב ומומלץ לנפות תמיד, אך לרוב אני לא מקפידה. עם זאת, כשקקאו מעורב במתכון, אני תמיד מנפה - לקקאו יש נטיה להיות מאד גושי, אז נפו!).
2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית את החמאה, שני סוגי הסוכר, הווניל והחלב עד לקבלת תערובת קרמית, כחמש דקות.
3. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר וממשיכים לערבב, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים לתערובת את חתיכות השוקולד הלבן (אני התחלתי עם מרית ואחר כך פשוט בידיים, כי השוקולד היה עיקש ולא התערבב טוב).
5. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה (בפעם הקודמת לא הצלחתי לחכות אפילו שעה, הפעם נתתי לבצק מנוחה של יותר משש שעות. בשני המקרים לא קרה כלום).
6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים לכדורים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה או בקופסא.
7. מקפיאים כחצי שעה.
8. ממיסים את השוקולד המריר והנוטלה ורק לאחר שהשוקולד נמס לגמרי מערבבים פנימה את השמן.
9. מצפים כל כדור בצק בשוקולד ומחזירים לתבנית להתקשות.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • ההערה העיקרית שלי נוגעת לציפוי (כן, שוב), אך אחלק אותה לכמה בולטים: קודם כל, כמות השוקולד בה השתמשתי לציפוי קטנה משמעותית מהכמות בגירסת השוקולד צ'יפס. כנראה שהציפוי היה קצת יותר חכם הפעם (אם כי מעט פחות יפה).
  • חששתי שכמות השוקולד שיש לי בבית לא תספיק ומנגד היו לי שתי צנצנות מפלצתיות של נוטלה, אז החלטתי לעשות קצת mix 'n' match והוספתי נוטלה לשוקולד המריר. אין לי אמנם ראיות חותכות שהיא אשמה בעניין, אך הציפוי הקריספי-קרמבואי-מתקשה-תוך-שניות שתמיד מצליח לי היה קצת בעייתי הפעם ולא ממש התקשה תוך שניות. שוב, לא רוצה סתם להוציא פה דיבה או משהו, אבל זה אף פעם לא קרה עד שהנוטלה נכנסה לתמונה... 
  • בחכמתי הרבה גם הנחתי ריבועי נייר סופג בין שכבות הכדורים, מה שהוביל לציפוי שוקולד-נייר סופג. בסוף הצלחתי להיפטר מהנייר אמנם, אבל עדיין - זה היה די מעצבן. אם רק הציפוי היה מתקשה יותר מהר!!
  • בקשר לצורת הציפוי: בפעם הקודמת המלצתי לנעוץ קיסם בתוך כל כדור ולצקת עליו שוקולד בעזרת כף. הפעם התחלתי ככה ובשלב מסוים מיציתי, אז פשוט זרקתי ארבעה-חמישה כדורים לסיר, גלגלתי אותם קצת עד שהם צופו ואז חילצתי אותם משם בעזרת הכף. נראה לי שזה לוקח קצת פחות זמן, אבל זה גם קצת פחות יפה, כפי שכבר ציינתי. לשיקולכם.
  • ולסיכום - אני מתנצלת על התמונות הגרועות בעולם.


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה