> העוגה האהובה עלי בעולם | Morcake

10 במאי 2010

העוגה האהובה עלי בעולם

למען הכנות, אני חייבת לומר שהעוגה הזו חולקת את המקום הראשון עם פאי אגסים ושקדים, עוגה נוספת שכל זמן שנשאר ממנה משהו, אני פשוט לא רגועה. אבל זו עוגה אחרת לזמן אחר...
לעניינו. שכבה ראשונה: התערובת ממנה מכינים כדורי שוקולד (או עוגת נקניק. שם דוחה לעוגה כל כך שווה). שכבה שניה: קצפת וניל ופצפוצי שוקולד. ומעל הכל ציפוי שוקולד קשה (קצת יותר מדי קשה. מיד נגיע גם לזה).
זה נשמע פשוט - וזה אכן פשוט - אבל וואו, כמה טעים. אין לי טיפה אחת של שליטה עצמית כשהעוגה הזו בסביבה. note to self: בפעם הבאה לא להכין אותה יומיים לפני נסיעה לאילת.
ולסיום - משהו קטן שגרם לי לשקול את המשך דרכי במטבח... אגב, שימו לב שבמתכון הזה אין ביצים ;-)


***
העוגה האהובה עלי, או - עוגת כדורי שוקולד-וניל ופצפוצים
מקור המתכון: מבוסס על עוגת כדורי השוקולד של קרין גורן

כמות: תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:
לבסיס
30 ביסקוויטים (בערך שקית פתי בר של 250 ג')
200 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כוס חלב

לשכבת הווניל
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס פצפוצי שוקולד (אפשר להגדיל או להקטין את הכמות, או לוותר לגמרי. אפשר גם לקנות אינסטנט וניל עם פצפוצים, אם אתם נתקלים בכזה בסופר. אני לרוב מוצאת רק כשאני לא צריכה, כמובן)

לציפוי השוקולד
200-220 ג' שוקולד מריר
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
1. שוברים גס את הביסקוויטים לתוך קערה גדולה.


2. ממיסים בסיר את השוקולד, החמאה, הסוכר והחלב. מסירים מהאש. על אש נמוכה-בינונית, התחלתי לראות צבע חום בסיר שלי אחרי ארבע דקות. לאחר שש דקות נוספות, כלומר עשר בסך הכל, הכל נמס והיה מוכן למפגש פסגה עם הפתי בר.


3. מוזגים את תערובת השוקולד על הביסקוויטים ומערבבים היטב.
4. מעבירים את תערובת כדורי השוקולד לתבנית, מהדקים ומשטחים לשכבה אחידה.


5. מכניסים את התבנית למקפיא לעשר דקות לפחות (יותר נכון, עד שהשכבה הבאה מוכנה).
6. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט למשך כשתיים-שלוש דקות, עד שמתקבלת קצפת יציבה (נזהרים לא להפיל את השקית של הווניל לתוך השמנת. לא שיש מישהו בעולם שדבר כזה יכול לקרות לו... הממ זה באמת נס שאני עדיין חיה).


7. מקפלים פנימה את פצפוצי השוקולד.


8. מוזגים את קרם הווניל על תחתית העוגה (מוציאים קודם את התבנית מהפריזר, כן?) ומיישרים.


9. מכניסים את התבנית למקרר למשך ארבע שעות לפחות, על מנת שהעוגה תתיייצב. אני השארתי אותה שם כל הלילה, שתנוח, המסכנה. עבר עליה יום קשה.
10. להכנת הציפוי, ממיסים בסיר קטן את השוקולד. לאחר שהוא נמס לגמרי, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שתי כפות שמן.
11. מוזגים את הציפוי על פני העוגה - עשו זאת מהר, הוא מתקשה תוך שניות!


12. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל - המתכון מבוסס, כאמור, על עוגת כדורי השוקולד של קרין, אך הוא די שונה ממנו. בגדול, השכבה השניה שלה היא גם שוקולדית (לא וניל, כמו אצלי) ומלמעלה היא רק מפזרת אבקת קקאו. לא הכנתי מעולם את העוגה המקורית, אך היא נראית לי מעט שוקולדית מדי (קצת מגיע לי מכות על מה שכרגע אמרתי, אבל יש פעמים נדירות בהן בכל זאת יש דבר כזה, "יותר מדי שוקולד"). ובכל זאת, אתם מוזמנים לנסות. I won't hold it against you.
  • לגבי הציפוי: בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה, המסתי שוקולד עם חמאה ויצא לי ציפוי קשה מאד (בעיקר קשה לחיתוך). הפעם ניסיתי את השוקולד והשמן (השילוב בו אני משתמשת כדי לצפות כל דבר, פחות או יותר), וגם יצא קשה (אמא, אני מצטערת שהיית צריכה להיאבק עם העוגה כל כך הרבה!). מבחינת הטעם זה יוצא נחמד, אבל כמעט בלתי אפשרי לחתוך פרוסות נורמליות כשיש כזה ציפוי. שתי טועמות טענו שהיו משנות את השכבה העליונה, אחת מהן אפילו הציעה שתי אלטרנטיבות: הראשונה היא גנאש שוקולד, נראה לי שאנסה זאת בפעם הבאה. השניה - פשוט לוותר על השכבה הנוספת ולעצב את שכבת הווניל בצורה יפה. טוב, אולי בעצם אנסה את זה... אפשר גם לפזר קקאו מעל העוגה - אני אישית לא מתה על פיזור קקאו ואבקת סוכר על דברים.
  • אני קישטתי עם כמה הרשיז קטנים מלמעלה - אפשר לוותר או להשתמש בכל דבר אחר (קליק וכד').

אז היו כמה אנשים (קטנים אמנם) שאהבו גם את הציפוי...

12 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מה זה הפצפוצים האלו?? כי אלו לא שוקולד צ'יפס .. איפה קונים את הפצפוצים האלו.?

Mor אמר/ה...

וואו, החזרת אותי שנה ומשהו אחורה :-)
נכון, אלה לא שוקולד צ'יפס. מדובר בפצפוצי שוקולד הולנדיים של De Ruijter. השתמשתי בהם בלא מעט מתכונים מתקופת ההתחלה של הבלוג (הפוסט הראשון - לחם בננות, ריבועי שוקולד שקדים בלי שקדים).
אני קניתי אותם בטיב טעם, וזה אמנם היה מזמן, אבל אני די בטוחה שראיתי אותם שם גם לא מזמן. ייתכן שגם בסופרים אחרים אפשר למצוא את הפצפוצים האלה. בחנויות מתמחות, כמו מיסטר קייק, אפשר למצוא שקיות של מזרה שוקולד - זה די דומה, אבל בלי מבטא הולנדי ;-)
ולסיום, הפצפוצים האלה שווים מאד, אבל לגמרי אפשר להכין את העוגה גם עם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ (אבל הייתי קוצצת אותו דק). או - כפי שציינתי בפוסט - עם אינסטנט וניל עם פצפוצים.
בהצלחה!

אה, וכך נראים הפצפוצים ההולנדיים:
http://www.amazon.com/Deruyter-Chocoadehagel-Chocolate-Sprinkles-14-Ounce/dp/B001BBUA3Y

אנונימי אמר/ה...

תודה .. אני אחפש..
ועוד שאלה קטנה.:)
את משתמשת בכוסות מדידה או בכוסות רגילות או חד פעמיות..
כי הגדלים די שונים..

Mor אמר/ה...

פעם לא היו לי כוסות מדידה, אז השתמשתי ב"סתם" כוסות, אבל מאז שרכשתי (כמה וכמה סטים של) כוסות מדידה לפני מספר שנים, אני מקפידה להשתמש רק בהן. הכי טוב, הכי מדויק. בעצם הכי טוב ומדויק זה משקל, אבל התעלמתי מזה..
מה שכן, כשאני צריכה למדוד כפיות וחלקי כפיות, הרבה פעמים אני מחפפת ומשתמשת בכפיות רגילות ולא בכפות מדידה, אם כי ברור שגם כאן עדיף כן להשתמש במדידה, אחרת למה יש לנו אותן? :-)

אנונימי אמר/ה...

הי מור! אף פעם לא הגבתי בבלוגי אפיה קודם, אבל הבלוג שלך כל כך חינני שהייתי חייבת...
אז ככה, אחרי כותרת כל כך מסקרנת הכנתי את העוגה שבאמת מאוד קלה, מרשימה וטעימה (ת'כלס טעימה הכי חשוב, לא, בעצם הקלה יותר חשוב...) ורציתי לתת 3 טיפים שעזרו לי:
1- במקום לשפוך את רוטב השוקולד לקערה, יותר פשוט להוסיף את הביסקוויטים המפוררים לסיר וככה לא צריך לשטוף שוקולד דביק משני כלים.
2- במקום לקפל פנימה את פצפוצי השוקולד אפשר (למי שמאותגר קיפולים כמוני) להוסיף למיקסר אחרי שהקצפת מוכנה ולהקציף עוד כמה שניות ואז הם מתערבבים היטב.
3- במקום ציפוי שוקולד קישטתי בתלתלי שוקולד שגיררתי עם קולפן ירקות מטבלת שוקולד מריר שבטמפרטורת החדר, יצא יפה וטעים.

Mor אמר/ה...

היי!
אז קודם כל, תודה :-)
1. מסכימה
2. גם מסכימה, אבל ממש כמה שניות, כדי שהקצפת לא תוקצף יותר מדי בטעות ותהפוך לחמאה.
3. וואלה. נשמע מגניב ויפה ובא לי לראות תמונה...

אנונימי אמר/ה...

סורי, אני לא בלוגרית אז אני לא מצלמת את העוגות שלי... אבל עכשיו יש לך תירוץ להכין שוב את העוגה הזאת, היא הרי האהובה עליך בעולם, לא?

Almighty Me אמר/ה...

היי מור, שאלה קטנה בנוגע לפתי בר, רשום כ-30 פתי בר ובסגריים ציינת שקית של 500 גר', אבל בפתיבר שאני מכירה, של עלית, 30 פתיבר זה לא 500 גרם, זה בקושי 250 :), אז מה הנכון?
תודה!

Mor אמר/ה...

אולמייטי, את צודקת. האמת היא שחברה כבר העירה לי על זה פעם ושכחתי לתקן. מתקנת עכשיו, תודה!
(שלושים יחידות איט איז)

אנונימי אמר/ה...

מה דעתך, האם העוגה תשרוד אם אני אקפיא אותה למשך יומיים לפני אכילתה?

Mor אמר/ה...

הממממ יש מצב שכן. אבל נראה לי שגם מקרר זה מספיק טוב.

צוף אמר/ה...

תודה. מכינה עכשיו ליומהולדת של הילדה הכי יפה בגן.

הוסף רשומת תגובה