> עוגיות חמאת בוטנים בשלישית | Morcake

21 באפריל 2010

עוגיות חמאת בוטנים בשלישית

אם אני לא טועה, כבר ציינתי בעבר את רגשותיי לשילוב של שוקולד וחמאת בוטנים - אהבה שאינה תלויה בדבר. לכן אני חושבת שהממתקים Reese's Pieces ובפרט Reese's Peanut Butter Cups הם יצירות מופת.


מספר גורמים הביאו אותי לרצות לאפות עוגיות עם ריסז: קודם כל, ההורים שלי הביאו איתם שקית אחת של פיסז ואחת של קאפס (אני מתעצלת לעבור בין עברית לאנגלית, אנא סלחו לי) מארה"ב לפני כמה חודשים (הסיבה היחידה שהם החזיקו מעמד עד עכשיו היא שהיו עוד כמה וכמה סוגי ממתקים במשלוח הזה). וממש לפני שבוע קיבלתי שקית נוספת של קאפס מחברה שחזרה אף היא מחו"ל (כן, ניתן להשיג ריסז בארץ, אבל זה ממש לא אומר שאנשים שנוסעים צריכים להפסיק לקנות לי מתנות). בקיצור, נוצר מצב שהיה לי מלאי מכובד של ריסז בבית.
דבר שני - ידעתי שיום העצמאות קרב ובא ויחד איתו על האש עם המשפחה. עוגיות נראו לי כמו קינוח טוב לארוחה כזו.
ולבסוף - נתקלתי בלא מעט מתכונים המשלבים שוקולד וחמאת בוטנים לאחרונה, וזה פשוט הרגיש לי נכון. וכשאני אומרת נכון, אני מתכוונת טעים.
בקיצור, חזרתי לבחורה המעצבנת-אך-מוכשרת ג'ני מ-Picky Palate ("חזרתי" כי כבר ניסיתי פעם את המתכון שלה לעוגיות שוקולד צ'יפס ופנקו) וחיטטתי לה קצת ברשימת המתכונים המושחתים בצורה לא הגיונית. דווקא מצאתי מתכון לעוגיות עם בננה וריסז קאפס, שנראה לי שווה (כי אם יש משהו יותר טוב משוקולד וחמאת בוטנים, זה שוקולד, חמאת בוטנים ובננות). הבעיה היחידה היא שלא היתה לי אפילו בננה אחת בהישג יד. אז המשכתי לחפש ובסוף מצאתי מתכון לעוגיות חמאת בוטנים עם חתיכות (chunks) של שוקולד. החלטתי לקחת את המתכון המקורי ולהחליף את הצ'אנקס בריסז שלי. במקור תכננתי להשתמש רק בקאפס, אך בסוף גאלתי מייסוריה גם את שליש חבילת הפיסז שנותרה לי במטבח. מכאן השם (הדי עלוב, בואו לא נשקר לעצמנו) של העוגיות - שלוש פעמים חמאת בוטנים במתכון אחד שווה חמאת בוטנים בשלישית (טוב, אז אולי זה לא ממש נכון מבחינה מתמטית, אבל עזבו אותי. מה לי ולמתמטיקה).
התוצאה הסופית די מתוקה (אולי אפילו קצת יותר מדי), מאד חמאת-בוטנימית (ואל תאמרו לי שזו לא מילה), צבעונית בזכות הפיסז (המגיעים בחום-צהוב-כתום) ובסך הכל טעימה למדי. מה אני אגיד לכם, המשפחה התלהבה. או שהם פשוט שקרנים טובים...


***
עוגיות חמאת בוטנים בשלישית
מקור המתכוןPicky Palate, עם שינוי קטן שלי (ריסז במקום צ'אנקס של שוקולד. עקרונית אפשר גם להשתמש בסתם שוקולד צ'יפס או לאפות בלי כלום ולקבל עוגיות חמאת בוטנים רגילות)

כמות: 35 עוגיות בגודל של כף גלידה (ראו הערה בהמשך)

מצרכים:
100 ג' חמאה רכה
1/2 כוס חמאת בוטנים (השתמשתי בחלקה, אני מתארת לעצמי שגם עם שברי בוטנים יכול לעבוד)
1 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בדמררה)
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כפות סירופ תירס (יש לי הערה גם לגבי זה)
2 כפות מים
2 כפיות תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח לבן
1 כפית סודה לשתיה (אופס, אני רק עכשיו קולטת שהשתמשתי באבקת אפיה במקום.. נו, מילא)
1/2 כפית מלח
15 יחידות mini reese's cups + כ-1/3 שקית reese's pieces

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה, חמאת הבוטנים ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים לתערובת את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי הקצפה.
4. מוסיפים סירופ תירס, מים ווניל ומערבבים.
5. בקערה נפרדת מערבבים יחדיו את הקמח, הסודה והמלח. מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים.
6. חותכים כל קאפ לחתיכות קטנות (אני חתכתי לרבעים).
7. מוסיפים את הקאפס והפיסז לתערובת ומערבבים.


8. יוצרים עוגיות (בעזרת כף גלידה קפיצית או ידנית) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. לא צריך לרווח מאד, העוגיות לא מתפשטות בטירוף במהלך האפיה. אני שמתי חמש בשורה.
9. אופים 12-14 דקות (אני אפיתי את התבנית הראשונה 15 דקות ואת השניה 13), או עד שהקצוות זהובים.
10. ממתינים כמה דקות, עד שניתן להרים את העוגיות מבלי שיתפרקו, ומצננים אותן על רשת.

הערות/תוספות/שדרוגים:
  • סוף סוף הצלחתי להשתמש בכף הגלידה שלי כדי ליצור עוגיות, אושר גדול!!! אני מרגישה מוכנה לכבוש את העולם. סתם, ברצינות רגע - זה בצק מאד creamy (מצטערת על הפלצנות, אבל "קרמי" פשוט נשמע הרבה פחות טוב) ונראה לי שלא הכי נוח ליצור ממנו עוגיות בעזרת הידיים. אז אפשר להשתמש בכף גלידה, שזה מגניב וכיף ויוצר עוגיות בגודל פחות או יותר שווה. לחילופין, אם רוצים ליצור עוגיות בצורה ידנית, אולי אפשר/כדאי להכניס את הבצק לקירור קל, לחכות שהוא יתקשה מעט ורק אז לעצב את העוגיות.
  • לא היה לי סירופ תירס בבית. למעשה, מעולם לא היה לי ואני לא ממש בטוחה מה זה הסירופ הזה. אז במקום שתי כפות מים ושתי כפות סירופ תירס פשוט השתמשתי בשלוש כפות מים.
  • הריסז פיסז (שזה בעצם כמו עדשים, רק שיש פחות צבעים והמילוי הוא חמאת בוטנים) אמנם נתנו צבע לעוגיות וזה היה נחמד בסך הכל, אבל בפעם הבאה נראה לי שאולי אשתמש רק בקאפס (שהם כל כך טעימים), אולי בכמות יותר גדולה, או שאוסיף להם שוקולד צ'יפס או חתיכות שוקולד, כמו במתכון המקורי.
  • אפרופו קאפס - אני השתמשתי בחמש עשרה יחידות, שזה שקית כמעט שלמה של מיני קאפס (פשוט פתאום נכנס ראקון ולקח שתי חתיכות. מוזר!). אפשר להגדיל את הכמות בכיף. ואפשר גם להשתמש בקאפס היותר גדולים או כל צורה אחרת, כל זמן שיש לכם חתיכות של חמאת בוטנים מצופות שוקולד.

3 תגובות:

ענבר אמר/ה...

דווקא התוצאה ממש לא מתוקה מדי.
נהפוך הוא, יש חלקים ממש מלוחים,
וזו הגדולה של העוגיה הזו,
שילוב מעולה של מתוק שוקולד עם מלוח בוטנים.
אני אהבתי מאוד.
מחכה לעוד מתכונים טובים.

אנונימי אמר/ה...

אני שותף איתך באהב למוצר אני יליד ארה"ב ואני מאוד מאוד אוהב את הטעם הזה שקצת מזכיר לי את הילדות.
אם את יודעת איפה אני יכול לקנות את המוצרים בארץ.ולא משנה מאיפה אשמח אם תייצרי איתי קשר
גבריאל 0545824842

Mor אמר/ה...

היי גבריאל,
עד כמה שאני יודעת, אפשר להשיג מוצרים של ריסז בכל מיני חנויות ממתקים (ראיתי משהו באיזה פורום על "עולם הממתקים") ופיצוציות. אני חושבת שראיתי, למשל, בחנות הממתקים בסינמה סיטי.
חוץ מזה, אפשר די בקלות להכין פינאט באטר קאפס גם בבית.

הוסף רשומת תגובה