> טראפלס בצק עוגיות שוקולד צ'יפס | Morcake

8 במרץ 2010

טראפלס בצק עוגיות שוקולד צ'יפס

אין הנחתום מעיד על עיסתו, אך בהחלט מותר לו לטעום ממנה. או במקרה שלי, לאכול חצי ממנה ישירות מתוך הקערה של המיקסר, בלי להתעכב על זוטות כמו אשכרה לאפות את הבצק.
אין מה לעשות, בצק עוגיות זה פשוט טעים. זו עובדה. לא סתם נוצר הרעיון הגאוני לגלידה בטעם זה. ותודה לבן אנד ג'ריס שהביאונו עד הלום (כן, בדקתי, הם היו הראשונים לייצר את הגלידה הזו. מסתבר שהרבה דברים טובים נולדו בשנת 1986).
הבעיה בבצק עוגיות לא אפוי היא הביצים הנאות. סלמונלה וכאלה, לא נעים. אז מה עושים? טוב ששאלתם. לא מזמן נתקלתי בבלוג Love and Olive Oil במתכון לטראפלס בצק עוגיות ללא ביצים. על המזל יצא שהחלטתי להכין את המתכון יום לפני הגמר של "האח הגדול". אמנם זה דרש מעט לחץ פיזי מתון (בעיקר כי לא עקבתי אחרי התכנית בשום צורה), אך בסוף השתכנעתי להצטרף לערב הקרנה עם חברים, ולשמחתי הטראפלס התאימו בול אחרי שניצלים וצ'יפס מעולים והמתיקו את רגע ההכרזה של אלירז כזוכה הגדול של העונה (אם כי אני מכירה כמה אנשים שהרגע הזה היה מספיק מתוק עבורם גם ככה).
בכל אופן, אני פונה אליכם בכל לשון של בקשה - אל תמתינו לגמר הריאליטי הבא. הכינו את הטראפלס האלה עוד היום ולא תצטערו. אם להאמין לחזאים, הימים הקרובים אמורים להיות שרביים כמו שהיה היום. אז מה יותר מתאים למזג אוויר כזה מכדורים קטנים של אושר מתוק וקריר?


***
טראפלס בצק עוגיות שוקולד צ'יפס
מקור המתכוןLove and Olive Oil, תרגום לעברית ושינוי קטן שלי

כמות: 56 כדורים. נראה לי שבקלות יכלו לצאת לי שישים, אם היתה לי טיפה של משמעת עצמית. אבל אין לי..

מצרכים:
1/2 2 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
200 ג' חמאה/מרגרינה, בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בדמררה)
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חלב
1 כוס שוקולד צ'יפס

לציפוי
650 ג' שוקולד מריר (זוועה, אני יודעת. יש הסבר בהמשך)
6 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את החמאה עם שני סוגי הסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
2. מוסיפים חלב ותמצית וניל.
3. מוסיפים קמח, סודה ומלח ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים (אני אוהבת לערבב ידנית בשלב הזה, אבל לשיקולכם).


5. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה (אני לא התאפקתי והמתנתי 45 דקות בלבד, וזה היה בסדר גמור).
6. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. הקטע הטוב הוא שלא אופים את הכדורים, אז אין צורך לרווח אותם - לי נכנסו כל 56 הכדורים בתבנית אחת.


הדרך שלי להראות לאיזה גודל גלגלתי את הכדורים...

7. מקפיאים כחצי שעה.
8. ממיסים את השוקולד המריר ורק לאחר שהוא נמס לגמרי מערבבים פנימה את השמן. מצננים מעט ולאחר מכן מעבירים את השוקולד לכלי עמוק יחסית ונוח לטבילה. המלצה שלי: כוס פלסטיק חד-פעמית. זה אמנם פחות ידידותי לסביבה, אבל זו רק כוס אחת... והיא תחסוך לכם הרבה סבל כשתעשו כלים אחר כך ותנסו לגרד את השוקולד הקשה ללא הצלחה.
9. נועצים קיסם או מזלג בכל כדור וטובלים בשוקולד. מחזיקים את הכדור המצופה (אפשר כבר לקרוא לו טראפל, לא?) מעל הכוס כדי ששאריות השוקולד יטפטפו חזרה פנימה. אפשר, אפילו רצוי, להקיש מעט בעזרת הקיסם על גבי הכוס על מנת לעזור לשוקולד העודף לחזור לכוס.
10. השוקולד מתקשה תוך מספר שניות. בשלב זה ניתן להחזיר את הטראפל לתבנית ולעבור לכדור הבא.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • קודם כל, אני יודעת שכמות השוקולד לציפוי מטורפת. במתכון המקורי פשוט ממיסים שוקולד וטובלים אותו, כפי שמתואר. אני החלטתי להוסיף לו שמן (כפי שניתן להבין, בערך כף שמן לכל 100-150 ג' שוקולד) בהשראת הקרמבואים של קרין גורן. אבל שיטת הציפוי - טבילת כל כדור בצק בשוקולד - גרמה לי להזדקק להמון שוקולד. התחלתי עם 200 ג', אבל זה הספיק רק לעשרים כדורים. 250 ג' נוספים הספיקו לעוד תשעה עשר כדורים (יותר שוקולד, פחות כדורים.. מוזר). לבסוף השתמשתי ב-200 ג' אחרונים על מנת לצפות את שבעה עשר הכדורים שנותרו לי. כמובן שרק בעת ציפוי כדורי הבצק האחרונים גיליתי שהרבה יותר פשוט לנעוץ קיסם בתוך הכדור, להחזיק אותו מעל הסיר ובעזרת כף לצקת עליו שוקולד. השאריות זולגות חזרה לתוך הסיר, זה הרבה יותר נוח מלהטביע כל כדור בשוקולד וככל הנראה גם מאפשר להשתמש בפחות שוקולד. בקיצור, בפעם הבאה אפעל כך מההתחלה ובתקווה אוכל להשתמש בפחות שוקולד. כי 650 ג' זה פשוט המון.
  • מה שכן, אני ממש ממליצה להוסיף שמן לשוקולד. הציפוי מתקשה תוך כמה שניות ומקבל ברק יפה כזה ומעין פריכות, כמו ציפוי של קרמבו.
  • המתכון המקורי טוען שניתן לשמור את הטראפלס בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע. אני הקפאתי תחילה את הטראפלס ובהמשך הם עברו למקרר. כיף לאכול אותם קרים, יש להם קצת טעם של גלידוניות.
  • השתמשתי בקצת פחות מכפית מלח, כי חששתי שהעוגיות תהיינה מלוחות מדי. באמת מרגישים מעט מליחות בטראפלס. אני ממש אוהבת את זה, אבל אם אתם לא, אפשר להוריד קצת מכמות המלח.
  • אני הכנתי את הטראפלס עם בצק עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל בטח אפשר לנסות גם עוגיות אחרות, למשל עוגיות שוקולד. הממממממ זה נשמע טעים. challenge accepted!


21 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שאלה -
האם הטראפלס האלה לא עושים כאב בטן? כמו שקורה כשאוכלים הרבה cookie dough?

מעריצה.

Mor אמר/ה...

תגדירי הרבה :-)
אני חושבת שאפשר לאכול שלושה-ארבעה כמו כלום, והחזקים באמת יצליחו להתמודד גם עם יותר מזה.
נסי בעצמך וספרי לי איך הלך...

אנונימי אמר/ה...

הצילום האחרון נראה כמו מרציפן.
לא הייתי מתנגדת...
נראה מצוין

מרים אמר/ה...

אפשר לומר בלי למצמץ כי זה אחד הדברים הכי טובים שאי פעם אכלתי. הדילמה התמידית של "מתוק לי מדי בפה - צריך משהו מלוח אחרי השוקולד" נפתרה מיד עם הביס הראשון. מצד אחד המתיקות של השוקולד, מצד שני המליחות העדינה של הבצק... אממממ יאממי.. תאמיני לי או לא אפשר לקרוא לזה "דיאטטי" - כי זה חוסך את הצורך בבמבה אחרי השוקולד :)

Mor אמר/ה...

אני אציע את המתכון לשומרי משקל ;-)

האמת שבא לי לנסות לשלב בטראפלס חמאת בוטנים מתישהו, זה ממש יכול לסגור את הפינה של הבמבה, לא?

אנונימי אמר/ה...

לאכול בצק זה ממש לא בריא וגם לא מומלץ כל קונדיטור

טוב יגיב כמוני. מרציפן כן אבל לא בצק

Mor אמר/ה...

סבבה, אבל נראה לי שכל קונדיטור טוב גם יסכים עם זה שבערך תשעים אחוז ממה שהוא מכין לא באמת בריא, נכון?
חוץ מזה, בעיני זה כל כך טעים שאם יום אחד ימצאו את גופתי מוטלת בתוך ערמת טראפלס, כשהטראפל האחרון עדיין תקוע לי בגרון, מבחינתי זה שווה את זה, כי אני יודעת שאמות אדם מאושר :-)

Mor אמר/ה...

זה נראה אולי לא אמין, כי עברו פחות מעשר דקות מאז התגובה הקודמת שלי, אבל עשיתי קצת מחקר (אהמ, גוגל) ומצאתי שתי טענות עיקריות של אנשים לגבי הנושא הזה:
1. בצק עוגיות (או בצק בכלל) לא אפוי הוא מסוכן רק אם הוא מכיל ביצים חיות - חשש לסלמונלה וכל זה. בטראפלס שלי אין אפילו חצי ביצה. צ'ק!
2. בצק עוגיות הוא משמין. טוב, כן, לא נראה לי שאם אאפה אותו הוא יהפוך פתאום לסלט ירוק. אני לא מתיימרת לפרסם פה מתכונים בריאים ו/או דיאטתיים במיוחד, אז.. צ'ק!

חוץ מזה, פתאתום נזכרתי שלאלוהי הגלידה בן אנד ג'ריז יש טעם בשם chocolate chip cookie dough, ואם הם בסדר עם זה - אני בסדר עם זה!!

ניר אמר/ה...

או בן או ג'רי מתו מהתקף לב. uncheck, אבל עדיין הייתי אוכל את זה אם היו מציעים לי...

Mor אמר/ה...

אוי ניר, הלחצת אותי! ולמרבה השמחה, לשווא.
פניתי בפאניקה לוויקיפדיה, ולטענתה גם בן וגם ג'רי - שנולדו, מסתבר, בהפרש של ארבעה ימים, שניהם במרץ 1951 - עדיין (טפו טפו טפו) חיים.
מסקנה (הגיונית מאד)? גלידה זה בריא. בצק עוגיות זה בריא. זו לוגיקה פשוטה. יופי, עכשיו אוכל לישון בשקט :-)

אנונימי אמר/ה...

מדהים!!!

Roni Ben Yaacov אמר/ה...

מעולה. רצה לנסות.

יהודית גלעד אמר/ה...

אולי אפשר להחליף את הקמח הלבן שבאמת לא בריא לאכול אותו RAW ב"קמח" אכיל אחר או תערובת ואולי זה ייצא דומה או זהה..ממ חשבתי על אבקת שקדים כמובן. אעשה כמה ניסויים.. אבל אין ספק שהדבר הכי טעים בעולם זה בצק של עוגיות שוקולד צ'יפס.. כל הילדות שלי רצופה בזכרונות של גניבת כפות של זה כשאמא צועקת שזה לא בריא אבל מחייכת, כי היא פעם אכלה בצק שלם ולא הכינה בכלל עוגיות (בקולג' עם החברות שלה..חח).

נועה אמר/ה...

אגב, לא צריך להתאמץ ולגרד את השוקולד, פשוט שופכים מעט מים רותחים וזה יורד בקלות :)

אנונימי אמר/ה...

יש מצב להכין את זה עם זילוף שוקולד ולא טבילה?כי זה נראהטובבב ולא יודעת למה,בא לי פחות שוקולד.(כן אני יודעת שאני מוזרה,כן,גם לי זה נשמע חריג ,וכן אולי זה קשור לזה שכואבת לי עכשיו הבטן!)

Mor אמר/ה...

לא בטוחה שהבנתי למה הכוונה בזילוף שוקולד, האמת..
(פחות שוקולד? מה?! למה שמישהו ירצה דבר כזה?)

shani zohar אמר/ה...

לא הבנתי למה לשים סודה לשתיה אם גם ככה לא אופים את העוגיות?

Mor אמר/ה...

תכלס, לא באמת חייבים. זה אמור לתת קצת יותר טעם ממש כמו של בצק עוגיות, אבל אפשר לוותר.

פלג שדה אמר/ה...

לי יצאו 80 כדורים. והספיקו לי 3 חפיסות שוקולד בשביל הציפוי. כשניסיתי לעשות את זה עם קיסם בהתחלה, זה השאיר חורים לא יפים, אז עברתי לשיטה אחרת, שגם הייתה מהירה יותר - טבלתי כל פעם שתי כפיות בשוקולד (מתוך הסיר), הנחתי על אחת הכפיות כדור ובזה כיסיתי כמעט לגמרי צד אחד של הכדור. העברתי לכפית השנייה, וכיסיתי צד שני בשוקולד. אחר כך עוד כמה תיקונים קטנים כדי לכסות הכל וזהו. די פשוט.

פלג שדה אמר/ה...

לי יצאו 80 כדורים. והספיקו לי 3 חפיסות שוקולד בשביל הציפוי. כשניסיתי לעשות את זה עם קיסם בהתחלה, זה השאיר חורים לא יפים, אז עברתי לשיטה אחרת, שגם הייתה מהירה יותר - טבלתי כל פעם שתי כפיות בשוקולד (מתוך הסיר), הנחתי על אחת הכפיות כדור ובזה כיסיתי כמעט לגמרי צד אחד של הכדור. העברתי לכפית השנייה, וכיסיתי צד שני בשוקולד. אחר כך עוד כמה תיקונים קטנים כדי לכסות הכל וזהו. די פשוט.

אנונימי אמר/ה...

אולי אפשר בימקום קמח לשים קמח שקדים

הוסף רשומת תגובה