> עוגיות שוקולד צ'יפס ופנקו | Morcake

30 בינואר 2010

עוגיות שוקולד צ'יפס ופנקו

לא מזמן נתקלתי בבלוג picky palate של בחורה אמריקאית בשם ג'ני שהיא אמנם קצת יותר מדי קופצנית בשבילי, אבל יש לה שם כמה תמונות שפשוט גרמו לי לחייך בהנאה (וקנאה!) מול המחשב. האמת, אולי אני קצת קשה איתה - הרי אם היא טועמת אפילו ביס אחד מכל מה שהיא מכינה, בטח יש לה כאלה כמויות של סוכר בגוף, שמה הפלא שהיא כל כך שמחה.
אחרי שבדקתי לעומק את שלל מתכוני הקינוחים וסימנתי לי כמה בעלי פוטנציאל, החלטתי להתחיל בעוגיות האלה. שוקולד צ'יפס זה תמיד טוב, והקטע הזה של הפנקו נשמע לי מעניין. לשמחתי הרבה, גיליתי כי אכן מדובר בעוגיות שוות ביותר. אז קבלו אותן, בגרסתן העברית.


***
עוגיות שוקולד צ'יפס ופנקו
מקור המתכון: picky palate

כמות: לי יצאו 21 עוגיות גדולות, בצורות שונות (עשיתי ניסיון עם חותכני עוגיות. note to self: בפעם הבאה לוותר על החותכנים) ו-31 עוגיות ביס קטנות. אני משערת שיכולות לצאת בסביבות ה-70 עוגיות ביס, ונראה לי שהכי כיף להכין אותן בגודל כזה.

מצרכים:
100 ג' חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
3/4 סוכר חום דמררה
2 ביצים
1 כף תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח לבן
1 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים)
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 שקית שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים ביצים ווניל ומקציפים עד שהכל מתערבב יחדיו.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, פנקו, סודה ומלח. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב איטי (עדיין במיקסר).
5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, עד לפיזור אחיד, פחות או יותר, של השוקולד בבצק.
6. מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומרווחים על תבנית עם נייר אפיה (הבצק עלול להידבק קצת לידיים, אז כדאי להרטיב אותן מדי פעם).
7. אופים 9-11 דקות או עד שהקצוות מתחילים להשחים.
8. לאחר שמוציאים מהתנור, מקררים בתבנית מספר דקות ומעבירים בזהירות לרשת להמשך קירור. מומלץ לא לשחק עם העוגיות יותר מדי כשהן חמות, אחרת הן יתפרקו לכם בידיים, וחבל.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • חלק מהכמויות במתכון המקורי שונות, אז שלא תגידו שלא אמרתי: קצת יותר מ-200 ג' חמאה הפכו ל-100 ג' חמאה אצלי (למחמאה, האמת, כי רציתי עוגיות פרווה). 3/4 כוס סוכר לבן צומצמה לחצי סוכר בלבד וכוס וחצי פנקו לכוס אחת (בכל זאת, מי שם פירורי לחם בעוגיות?! לא רציתי להיסחף על הפעם הראשונה).
  • בעקרון אפשר לנסות לערבב את השוקולד צ'יפס במיקסר ולא ידנית, אבל המיקסר שלי לא עמד במשימה. כנראה שהבצק היה לו קצת כבד מדי בשלב הזה, והשוקולד לא ממש זז עד שתקפתי אותו בכף עץ.
  • המתכון אמנם אומר שמספיקות 11 דקות, אבל העוגיות שלי עדיין היו מעט חיוורות בשלב הזה, לכן נתתי לכל אחת מהתבניות (שלוש בסך הכל) 13-14 דקות בתנור. זה משתנה מתנור לתנור, אז כדאי לשים לב, כי עניין של דקה-שתיים לכל כיוון יכול להשפיע על איך שתצאנה העוגיות.
  • אני אמנם עשיתי את זה פשוט כי אפיתי את העוגיות בשני ימים שונים, אבל זה טריק טוב שכדאי לאמץ בכל מקרה: בערך חצי מכמות הבצק אפיתי ישר ומהשאר יצרתי גליל ארוך, עטפתי בניילון ונצמד והקפאתי לכמה שעות. לאחר שמוציאים את הבצק מהמקפיא, אפשר לחתוך חתיכות ממנו בעזרת סכין ולגלגל לכדורים (הבצק הרבה יותר נוח לעבודה כשהוא קפוא), או אפילו להניח ישירות על התבנית, זה דווקא יוצא נחמד. אופים כרגיל, כמובן.
  • העוגיות הכי טעימות יום-יומיים לאחר האפיה, אך הן נשמרו לי טוב לכמה ימים גם בצנצנת בטמפרטורת החדר. חלקן אפילו שרדו הקפאה לאחר האפיה (המרקם שלהם היה קצת פחות מוצלח משל אחיותיהן שלא הוקפאו, אך לא בצורה משמעותית).

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שאלה ממתעניינת באפיה -
מה נותן הפנקו לעוגיות?

תודה,
מעריצה.

Mor אמר/ה...

הפנקו מוסיף מרקם קריספי משהו לעוגיה, קצת כמו שיבולת שועל. הוא מורגש קלות בלבד, לא דומיננטי מדי בסך הכל.

אנונימי אמר/ה...

תודה!

הוסף רשומת תגובה