> עוגת קובי | Morcake

24 בינואר 2010

עוגת קובי

קובי, אני לא יודעת מי אתה, אבל העוגה הנקראת על שמך מככבת בכל ימי ההולדת במשפחה שלי. מדובר בעוגת שוקולד קלה בטירוף, אתם אולי מכירים אותה כעוגת שוקולית או עוגת כוֹס:


אין צורך להפריד ביצים, אפילו מיקסר הוא בגדר אופציה בלבד - ערבוב ידני עושה את העבודה. התוצאה היא עוגת שוקולד מצוינת שפשוט תמיד מצליחה.

***
עוגת קובי
מקור המתכון: פורום "בישול לילדים" של תפוז

כמות: לפי המתכון, תבנית בינונית. אני כל פעם אופה בתבנית אחרת - פעם מרובעת 20X20, פעם עגולה 24, פעם אחרת עגולה 26. איכשהו זה תמיד יוצא טוב.

מצרכים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה

לציפוי
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 ג' שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שוקולית, קמח תופח, סוכר וניל ושמנת מתוקה בקערה או במיקסר. עדיף לטרוף קודם את הביצים ואז להוסיף את שאר המצרכים, אבל לא חובה. 
3. יוצקים את הבלילה (שאמורה לצאת מאד נוזלית, אל דאגה) לתבנית (אין צורך לשמן) ואופים 40 דקות.
4. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, או אפילו לקראת סיום האפיה, כשהעוגה עוד בתנור, מכינים את הציפוי: מבשלים על אש קטנה שמנת מתוקה, שוקולד מריר וממרח שוקולד עד לקבלת קרם חלק.
5. מחוררים את העוגה בעזרת קיסם ויוצקים את הציפוי על העוגה. כך הקרם מחלחל פנימה. אם הציפוי לא מתרכז באמצע העוגה ולא מתפזר על שאר העוגה, פשוט מרימים את התבנית ומטים אותה קצת לכל הכיוונים ה"עירומים"; הקרם נוזלי מאד ויחליק לשם בשמחה.


6. מקשטים בסוכריות צבעוניות, כמובן. אם יש ילדים/אחים קטנים/אחיינים, מגייסים אותם למשימה.


הערות/תוספות/שדרוגים:
  • אני ממליצה מאד להשתמש בנוטלה בשביל הציפוי. זה פשוט כל כך טעים.
  • ניתן להוסיף לציפוי כפית ליקר כלשהו, למשל קלואה (קפה) או פרנג'ליקו (אגוזים).
  • אמנם זמן האפיה הרשמי הוא 40 דקות, אך כדאי להתחיל לבדוק את העוגה עוד קודם. כדאי להוציא את העוגה מהתנור אם קיסם המוכנס אליה יוצא יבש או אפילו כמעט יבש. רטוב לגמרי זה לא טוב, אבל קצת לח זה בסדר, כדי שהעוגה לא תתייבש מדי. אם אחרי 40 דקות היא עדיין לא נראית מוכנה, תנו לה עוד כמה דקות.
  • אפשר לאפות בתבנית מאפינס ולקצר את זמן האפיה בהתאם. אני תמיד אופה כעוגה, אז אני לא ממש יודעת לומר כמה מאפינס יוצאים או כמה זמן צריך לאפות אותם.

11 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יאמי

אנונימי אמר/ה...

עוגה נהדרת

מיטליקה אמר/ה...

מעולה! פשוט וכ"כ טעים :)

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה אבל תנור רק 150 מעלות?

Mor אמר/ה...

אכן. 150 מעלות :-)

אנונימי אמר/ה...

תודה על מתכון נפלא שמככב בביתנו כבר שנים!
אפילו בתי בת ה- 8 וחצי הכינה אותה היום לראשונה בעצמה (השוני היחיד היה על 160 מעלות) ויצא לה מעולה!
כולם ליקקו אצבעות... :-)

Shulinka אמר/ה...

האם אפשר להכין בתבנית 28 או שכדאי להגדיל כמויות? - אם כן - בכמה?

Mor אמר/ה...

היי, אני חושבת שהעוגה אולי תצא קצת נמוכה בתבנית 28. נסי להכין כמות ו.. רבע, אולי?

Shira Geva אמר/ה...

זאת אחת העוגות המוצלחות! עכשיו בתנור בשתי תבניות עגולות נפרדות ומחר אמלא ואצפה בקרם חמאה ואוכמניות.
כל פעם שאני מאופה אותה היא יוצאת בול ויוצרת מחמאות.
תודה על השיתוף!

Avital Cohen אמר/ה...

הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה :-)
אני מעוניינת להכין אותה לארוחת שישי - איך אני הופכת אותה לפרווה?

Mor אמר/ה...

היי אביטל, מחה לשמוע :-)
את יכולה להשתמש בקרם קוקוס במקום השמנת המתוקה (משערת שגם בשמנת צמחית, אבל יש לי פחות ניסיון עם זה).

הוסף רשומת תגובה